Rado Captain Cook Bronze R32504207.
Oryginalny wygląd z 1962 roku ożywa w nowej i ulepszonej formie dostosowanej pod XXI wiek i współczesnych odkrywców. Dzięki detalom w stylu vintage i stylistyce wiernej oryginałowi oraz najnowocześniejszym funkcjom, które sprawiają, że pasuje do współczesnych użytkowników, Rado Captain Cook Bronze R32504207 będzie stale ponadczasowy. Kopertę tego modelu w całości tworzy brąz, pierścień lekka i stylowa ceramika high-tech, pozostałe elementy tytan, a pasek NATO wykonany jest z wytrzymałej tkaniny syntetycznej dla idealnego połączenia naturalnych i nowoczesnych materiałów.
Nowa seria Captain Cook Bronze jest częścią ekscytującej kolekcji Captain Cook nazwanej na cześć słynnego kapitana Jamesa Cooka - angielskiego żeglarza i odkrywcy, kartografa oraz astronoma, która obejmuje zegarki inspirowane oryginalnymi produktami Rado z lat 50. i 60. Brąz, to piękny i przyciągający wzrok materiał, który jest szczególnie atrakcyjny w zestawieniu z zielonymi, niebieskimi i brązowymi akcentami na zegarkach Captain Cook.
W przeciwieństwie do zaawansowanych technologicznie materiałów Rado brąz przekształca się w czasie i tworzy unikalną patynę, która sprawia, że zegarek jest prawdziwie wyjątkowy i unikalny dla każdego użytkownika z osobna. W zależności od przyzwyczajeń właściciela i klimatu, w którym żyje, brąz może stać się nieco ciemniejszy lub znacznie ciemniejszy. W obu przypadkach każdy wariant będzie sprawiał niepospolite wrażenie.
Dodatkową cechą zegarków z brązu Captain Cook jest bardzo cienka (3 mikrony) warstwa 23-karatowego złota. Ma to na celu uniknięcie patynowania między wyprodukowaniem zegarka a dotarciem do klienta. Poszycie to z czasem zaniknie, a w jego miejscu zacznie pojawiać się kolor, który będzie jedyny w swoim rodzaju dla każdego użytkownika. W rzadkich przypadkach zegarki z brązu, które wielokrotnie mają kontakt z wodą, mogą mieć zielonkawy wygląd. W takim przypadku zegarek można wyczyścić w Centrum Serwisowym Rado bez trwałych efektów. "Sugerujemy, aby zegarek był jak najmniej wystawiany na działanie wody i suszony miękką szmatką w przypadku zamoczenia" ~ zespół Rado.